advert

advert

advert

Общинската администрация да направи подводницата музей, а не да я продава

Обсъждането на документ, с който се иска общината да продаде подводницата, определена за морски музей, още веднъж показва пълната некомпетентност на властта във Варна. Дори фактът, че се позволява такова искане, независимо от кого е, да стигне до обсъждане в общинския съвет, говори за това колко управляващите мислят за града си. В дневния ред на заседанието на постоянната комисия по собственост и стопанство в общинския съвет беше поставено на обсъждане предложение от фирма, която иска да стане собственик на общинската подводница, да използва части от нея, а после да я даде за скрап.

Не е нормално нищо да не е свършено за толкова години по отношение на това тази подводница да стане музей. Нали идеята е да пазим морската слава на България, да има с какво градът ни и държавата да се гордеят. Всъщност общинската администрация може и да не знае, че има такава собственост. Да, разбирам, че част от екипа в общината идва от София, но е крайно време да осъзнаят, че управляват морски град.

Преди години, когато започнахме да работи по този проект имахме трудности, но се преборихме и взехме подводната лодка, именно с мисълта, че тя ще бъде музей на морската ни история, на подводния ни флот, с който много варненци, много хора, са свързали живота си завинаги. Затова се надявам, че най-накрая днешните управляващи в общината ще осъзнаят, че всеки знак трябва да ни припомня за славата, защото тя има своето значение за националното ни самочувствие. Надявам се, че след като го направят, ще намерят и средствата, които не са толкова много на фона на други разходи, и ще превърнат тази подводница в музей. Най-правилното място, където подводната лодка-музей може да бъде базирана е в атракционната зона на новото пристанище, когато проектът бъде изпълнен в пълния си вид, а не на парче. Дотогава обаче тя може да се разположи близо до Аспаруховия парк, където възрастни и деца да могат да я разгледат.

покажи / скрий коментарите

Мнения и обратна връзка

  1. Варна пак остава без подводница -музей – Борислав Гуцанов - варненец |

    […] http://bgutsanov.bg/?p=85 […]


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.

 

Още публикации