advert

advert

advert

Стотици варненци отново дариха средства за талантливите деца на града

3Стотици варненци за пети пореден път подкрепиха с лични дарения талантливите деца на града. Летният театър едва събра желаещите да се включат в благотворителното събитие от кампанията „Талантливите деца на Варна“. Този път на сцената да пеят за бъдещето на Варна излязоха любимите рок музиканти от група „Сигнал“. Достойно конкурнеция им бяха младите таланти на Варна от група „Шепот“, които публиката дълго и бурно аплодира. Младежите и девойките са ученици от Музикалното училище и математическата гимназия. “Ето ги варненските деца – талантливи и още по-талантливи“, обяви Светлана Такева, председател на сдружението за „За младите с любов“. Тя припомни, че кампанията стартира през декември и се провежда с подкрепата на Борислав Гуцанов.

„Радвам се, че тази наши инициатива освен за нас, се превърна в кауза на толкова много хора. С тази кампания отворихме вратата към доброто и човещината, които, за съжаление, изгубихме през последните десетилетия. Заедно показахме, че доброто винаги побеждава. И не само това. Има и друго – много важно. Заедно доказахме,че не сме ли обединени, не сме ли заедно, нямаме бъдеще и перспектива. Не може вечно да се делим по цвят и партийна принадлежност. Ние сме тези, които трябва да покажем,че обединени можем да променим Варна и България, да помогнем на всяко едно талантливо дете да успее за града си и за страната си, и че всеки от нас има бъдеще тук, в родния си град и в родината си. Благодаря Ви , че повярвахте в тази кауза” каза Гуцанов.

Благотворителната инициатива стартира на 5 декември 2014. с Валя Балканска и деца и младежи от варненски самодейни състави. Последва включване от ансамбъла на Нешка Робева и варненски деца танцьори. После дойдоха Преслава и Орлин Горанов и Марияна Попова. Заедно с нея на сцената пяха отново варненски таланти.

Целта на кампанията е набиране на средства в подкрепа на това децата на Варна да имат възможност да развиват таланти и заложби, независимо в коя област, и да могат да ги покажат в различни надпревари и състезания.

Със събраните до сега средства са подпомогнати десетки талантливи деца на морския град – вокални изпълнители, танцьори, артисти, спортисти и др. Набраните средства от кампанията до момента бяха използвани за:

– Ново пиано за преподавателите и възпитаниците на „Общински детски комплекс“ – Варна.

– танцови обувки за детски танцов ансамбъл „Зорница“ към народно читалище „Отец Паисий “ – Варна.

– театрална формация „Феникс“, която пътува за участие в театралния фестивал „Океан от любов“, провел се в Пазарджик в началото на април тази година.

– Пламен Любенов, танцьорът в инвалидна количка. Той получи подкрепа да покрие разходи за обучение по интегриран танц в град Корк, Ирландия.

– Балет „Мелади“, който участва в световно първенство в Букурещ, Румъния.

– Възпитаниците на вокално студио „Angel Voices”, които участваха и грабнаха няколко награди в националния конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ в Хисаря.

– младите спортисти, възпитаници на Клуб по плувни спортове „Торпедо“ представиха Варна в един изключително престижен турнир по синхронно плуване в град Лугано, Швейцария.

– пътуване до Лондон на известния варненски хореограф Гоош и неговото училище за улични танци „The center”.

– звукозаписи на 10-годишният Донко Петров за участие в музикаен конкурс за български народни песни.

Кампанията „Талантливите деца“ на Варна продължава, категорични са организаторите . Следващото събитие ще бъде през септември, коментира Борислав Гуцанов.

Благотворителната инициатива се провежда с медийното партньорство на Радио-Варна, медийна група „Черно море“, информационен сайт Petel.bg, вестник „Народно дело“ , BUS.tv.

покажи / скрий коментарите

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.

 

Още публикации