advert

advert

advert

Левски = Свобода

Левски = Свобода. Винаги съм поставял знак за равенство между Апостола и Свободата. И не само, защото става въпрос за свободата на България, а най-вече, защото става въпрос за свободата на духа. Която е първа, преди другата. Когато си свободен духом можеш да бъдеш себе си, да правиш онова, което смяташ за правилно без да търсиш изгода или угода. Когато си свободен духом можеш да увличаш и хората около себе си, защото им показваш, че свободата всъщност е личен избор. Осъзната необходимост, за да вървиш напред, без значение дали няма да изгориш. А само онзи, който е свободен духом може да поведе другите. Да ги накара да повярват, че собствената свобода е в основата на голямата свобода – общата свобода.
Днес обаче Апостола го няма. Няма го да сее свободата в душевността на хората. Да, носим го в сърцата си. Но има страх, че него го няма, за да ни поведе физически. И да умре физически – „Ако спечеля печеля за цял народ, ако загубя – губя само мене си“.
Левски! Свобода?! Ще дойде тогава, когато всички заедно повярваме истински и без фалш, че общото дело е право дело. Че общото дело е онова, което печели. Всеки сам за себе си е единица свобода. Всички заедно e цялата свобода. А Апостола е бил всички. Затова Левски = Свобода!

покажи / скрий коментарите

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.

 

Още публикации