advert

advert

advert

ПОЛИТИКА Борислав Гуцанов, БСП: Отпускането на заеми, заради лошо финансово състояние на общините, нарушава основния Закон за публичните финанси

http://www.focus-news.net/news/2016/05/26/2245335/borislav-gutsanov-bsp-otpuskaneto-na-zaemi-zaradi-losho-finansovo-sastoyanie-na-obshtinite-narushava-osnovniya-zakon-za-publichnite-finansi.html

София. Отпускането на заеми, заради лошо финансово състояние на общините, нарушава основния Закон за публичните финанси. Това заяви пред Радио „Фокус“ Борислав Гуцанов, председател на Градския съвет на БСП – Варна и общински съветник. По думите му, никой от управляващите не е посочил в Народното събрание такава европейска практика. „Коя е тази страна, в която министърът на финансите или дори Министерският съвет ще бъдат над Народното събрание, няма такъв случай никъде по света. Ние променяме Конституцията или искаме да внесем нов елемент в управлението на държавите по света. Не искам да говоря за възможните злоупотреби по политическа линия да се подпомага една или друга община“, коментира Борислав Гуцанов. По думите му, никой не говори за развитие на икономиката и никой не говори, че тези пари, които взеха общините като заеми, не се влагат в икономиката. „170 общини, което е много над половината от общините в България, са в тежко финансово състояние“, подчерта председателят на Градския съвет на БСП – Варна.
Борислав Гуцанов допълни, че е необходимо развитие на общинската и държавната икономика, а не стимулиране на финансови злоупотреби. Трябва да се даде възможност на общините да имат по-големи приходи от данъците, които да използват за развитие на инфраструктурата и общинската икономика, препоръча Борислав Гуцанов.

покажи / скрий коментарите

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.

 

Още публикации