advert

advert

advert

Сняг и глоби, глоби и сняг

Чета, че общината щяла да глобява фирмите заради непочистените от сняг и лед пътища. Нещо ново да виждате в това изказване? Поизтупана от времето фраза повтаряна от колко ли кметове. И да ги глобяват – на фирмите им е все едно. Те ще си избият глобата от следващия ремонт на булевард или от следващия сняг. Нали пак те ще асфалтират улици, пак те ще ги ремонтират и чистят. За Варна не е никаква тайна, че едни и същи фирми правят всичко.

Глобата всъщност не е решение. Решението е ясно – развитие на общинската икономика – общински фирми за ремонти на улиците, за пътното поддържане, за сметопочистване и сметоизвозване и др. Говоря това от толкова време, но никой не иска да го чуе. Явно на някого не му харесва или пък не му е удобно.

С общински фирми общината ще има кого да санкционира наистина – служителите ще са общински. И със сигурност ще дава по-малко пари за нужните дейности. Ще ми кажете, че трябват машини. Ами поне ще са общински и ще се знае във всеки един момент с колко техника се разполага и какво е посилно да се свърши в дадена ситуация. Хващам се на бас, че няма общинар в момента, който знае с колко машини разполагат фирмите, спечелили поръчките за зимно почистване. Няма да се изненадам, ако и в самите фирми не знаят, защото явяването на конкурс по документи е едно, реалността второ, а строяването на машините пред Катедралата е съвсем различно трето.

Хубав ден и се пазете от леда навън!

Р.S. Ако не размърдаме икономиката, няма как да вървим напред и да се развиваме като държава и като град. И след като държавата, в лицето на настоящите управляващи, не иска да инвестира в икономика, Варна може само да го направи. Общинската икономика може да бъде начало на възраждане на града ни.

покажи / скрий коментарите

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.

 

Още публикации