advert

advert

advert

Община Варна включи на следизборна скорост с данъците

Нали помните онова изказване на премиера Борисов, с което в заповед тон обясни на кметовете, че трябва да вдигнат данъците. Подозирах, че във Варна тази заръка ще влезе бързо в употреба. Предложението вече е на лице – увеличение на данъка за имуществени сделки. Това постави на обсъждане в комисията по „Финанси и бюджет“ в ОбС общинският съветник от ГЕРБ и избран за председател на бюджетната комисия Станислав Иванов.

След отпора от моя страна и аргумента, че хората не са длъжни да връщат заема от 43 млн. Лева, който общинската администрация взе предизборно и след изказвания и на други колеги съветници, точката беше изтеглена. Както се вижда от страницата на Общината Варна обаче само ВРЕМЕННО. Веднага след комисията Иванов официално е внесъл предложението и писмено. Вероятно на сесията на съвета, която предстои в четвъртък и петък тази седмица, то ще бъде поставено на обсъждане като допълнителна точка в дневния ред.

Не съм съгласен и групата на БСП в съвета ще гласува против. Защо? Колкото и да обяснява г-н Иванов, че точно този данък няма да натовари всички варненци допълнително, няма как да се съглася дългове на правителство или кметове изтеглени предизборно и налети предизборно в асфалт, във фонтани и цветя да се връщат от варненци.

Не съм против кредитите по принцип, но трябва да бъде добре обмислено как и за какво ще бъдат влагани. Ако отиват за развитие на икономика, за нови работни места и имат принадена стойност, е добре. ГЕРБ обаче ги влагат другаде. Парите за градинки и фонтани не са работещи пари, те не водят до производство, а кредитите рано или късно трябва да се връщат. Единственият път, който хората на Борисов виждат, за да успеят да погасят предизборните кредити, е да ги вземат от джоба на хората.

Сега искат да вдигнат данък сделки, а после може би и всички останали. И това докато хората нямат работа, а статистиката сочи, че милиони българи нямат средства за трапеза и подаръци за наближаващите празници.

покажи / скрий коментарите

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.

 

Още публикации